Istorijat

Krovna robna marka grupa Panvita povezuje tri međusobno povezane delatnosti: poljoprivredu, meso i proizvode od mesa, kao i ekologiju i energetiku.

Naša priča počinje dvadesetih godina 20. veka osnivanjem tadašnjeg banovinskog imanja. Zahvaljujući svojoj organizovanosti i znanju, imanje je ubrzo postalo najveći poljoprivredno-proizvodni pogon u tadašnjoj Kraljevini SHS. Različiti društveno-politički sistemi su razbili imanje na više manjih, neprofitnih jedinica. Tek je dolaskom Poljoprivrednog gazdinstva Rakičan zaustavljen negativni trend usitnjavanja i pokrenut ponovni postupak objedinjavanja. To što je danas poznato pod nazivom grupa Panvita je nastavak tradicije i znanja koje svakodnevno nadograđujemo i obogaćujemo.

Proizvodnja proizvoda od mesa vuče poreklo iz Gornje Radgone, gde je osnovana jedna od prvih kompanija koja se u regionu bavila preradom svinjskog mesa. Iz malog pogona osnovanog 1922. godine nastao je vodeći proizvođač proizvoda od mesa. Priključenjem grupi Panvita kompanija je dobila nov polet za ostvarivanje svoje vizije u oblasti prerade mesa.

Rastući živinski fond u tom delu Slovenije je usred 20. veka otvorio vrata savremenom klaničnom pogonu. Tadašnju klanicu je kao i danas živinom snabdevalo čitavo Prekomurje. Prelaskom u tržišni sistem živinarska delatnost priključena je grupi Panvita koja je obezbedila viziju i dalju neometanu proizvodnju.

Bez obzira na redizajnirani vizuelni i organski sastav kompanije ostajemo verni svojim vrednostima kao što su partnerstvo, samopouzdanje, pouzdanost, prilagodljivost i pripadnost potrošaču.

Danas grupu Panvita čini 11 povezanih kompanija koje imaju više od 600 zaposlenih i obavljaju svoju misiju u pogledu odgovornosti prema proizvodnji ekološki prihvatljive hrane i održivog uzgoja životinja.