Trebamo

AVE Hrenovka u prirodnom omotu
4 kriške kruha ili toasta
4 jaja
30 dkg mesnog sira AVE
8 kriški pečene mesne slanine AVE
2 para hrenovki AVE
5 dcl ulja za prženje
žličica soli
pola žličice jabučnog octa

Skijaški meni: DORUČAK

Preporuči Preporuči
X

Pošalji prijatelju

Ispiši Ispiši
Broj osoba: 4
Vrijeme pripreme: 25 min
Zahtjevnost: Jednostavno

Mesni sir uvaljamo u brašno, potopimo u prethodno umućena jaja te još sa svake strane uvaljamo u krušne mrvice. Tako pripremljeno meso pečemo oko 3 minute u vrućem ulju. U međuvremenu u tavi nakratko propečemo komadiće tosta.

Poslije nastavimo s poširanim jajima. Zavrijemo vodu koju smo začinili žličicom soli i s pola žličice jabučnoga octa. U šeflju ubijemo jaje te ga šefljom lagano spuštamo u vodu, pokrijemo i kuhamo 2-3 minute. U međuvremenu u tavi propečemo još slaninu i hrenovke.

Ukusan skijaški doručak je spreman. Dobar tek!

Recepti

Posljednji članci

Imate li pitanja za nas?