Trebamo

AVE Goveđi steak
goveđi odrezak (pljučno meso) AVE
patlidžani
maslinovo ulje
mješavina začina
sol
papar
aceto balsamico
senf
kapare

Goveđa tagliata s patlidžanima na žaru

Preporuči Preporuči
X

Pošalji prijatelju

Ispiši Ispiši
Broj osoba: 4
Vrijeme pripreme: 25 min
Zahtjevnost: Jednostavno

Komade goveđeg odreska premažemo maslinovim uljem, paprimo te začinimo mješavinom začina. Tako napravimo i s patlidžanima koje je potrebno i soliti.

Kad je žar primjereno ugrijan, na njega stavimo kriške patlidžana i pustimo ih kojih 10 minuta. Za to vrijeme nastavimo s pripremom preljeva za našu tagliatu tako da u čašici izmiješamo nekoliko žličica senfa, nasjeckane kapare, sol, papar te nekoliko kapi aceta balsamica i maslinova ulja.

Zatim patlidžane okrenemo i dodamo govedinu. Pečemo je tri do četiri minute sa svake strane (medium rare / srednje zapečeno).

U međuvremenu tanjure dekoriramo s nekoliko listića rukole koju smo rahlo prelili maslinovim uljem i prema želji posipali s nekoliko žličica naribanog parmezana. Kad sa žara uklonimo meso, pustimo ga još koju minutu da odleži, a na tanjur s rukolom najprije položimo patlidžane.

Naš goveđi odrezak sada je potrebno nasjeći na tanke komadiće i jednakomjerno ih rasporediti među rukolu i patlidžane. Na kraju sve skupa rahlo prelijemo s unaprijed pripremljenim umakom od senfa i prema želji, za dekoraciju na vrh posipamo još isjeckanu papriku.

Vrhunska tagliata je spremna. Dobar tek!

Recepti

Posljednji članci

Imate li pitanja za nas?